WordPress en SEO

WordPress en SEO

Categorie(ën): Op de site zelf, SEO tools & programma’s, Zoekmachine optimalisatie

WordPress en SEOWordPress en SEO gaan hand in hand, waardoor het een uitstekend idee is gebruik te maken van dit CMS om uw website op te zetten. WordPress zelf bevat een aantal handige instellingen om voor de SEO-optimalisatie van uw website te zorgen, maar u kunt daarnaast gebruik maken van de beschikbare plugins.

URL-structuur in WordPress

Een voorbeeld van de mogelijkheden binnen WordPress zelf is het kiezen van de URL-structuur. Dit doet u in de instellingen. Kies voor een URL-structuur op basis van de titel van de post, afwijkend van de standaard-structuur met een stukje code als paginatitel. Op die manier is het mogelijk om de belangrijke keywords in de titel te verwerken en deze ook in de URL van de pagina terug te laten komen. Probeer onderdelen als ‘categorieën’ of ’tags’ in de URL-structuur te voorkomen, om het keyword waar het om draait zo dicht mogelijk op het hoofddomein te laten komen.

SEO-plugins voor WordPress

WordPress en SEO gaan daarnaast goed samen op het moment dat u gebruik maakt van bijvoorbeeld de SEO plugin van Yoast. Het is een plugin die een venster toevoegt aan het scherm waarin u een bericht of pagina aan kunt maken. Scroll naar beneden en vind daar een overzicht van het keyword waar het in de tekst om draait, de meta-titel en de meta-description. Op het tweede tabblad van de plugin vindt u bovendien een overzicht met de huidige score van de pagina, om verbeteringen door te kunnen voeren.

On-page optimalisatie

Dat neemt niet weg dat u zelfs met de handige SEO-plugin voor WordPress zelf verantwoordelijk bent voor de on-page optimalisatie. Laat het keyword waar het om draait voldoende terugkomen, plaats het in de titel, in de meta-titel en in de meta-description. Voeg bij voorkeur een afbeelding toe en gebruik het keyword in de alt-text. Zorg voor een tekst die voldoende lang is en probeer links te verzamelen vanaf andere websites of vanuit de sociale media. Op die manier leveren WordPress en SEO een zeer waardevolle combinatie op voor uw website.

Hulp nodig bij de zoekmachinemarketing?

Bekijk de mogelijkheden op SEOdiensten.nl.

Gerelateerde artikelen: