Wel of geen www voor je domeinnaam?

Wel of geen www voor je domeinnaam?

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie, Op de site zelf

Je hebt je misschien wel eens afgevraagd waarom sommige websites te vinden zijn op http://websitenaam.nl en andere alleen op http://www.websitenaam.nl. http://wwwDit komt omdat ze dit hebben aangegeven in hun .htaccess bestand. Het is belangrijk dat je dit aangeeft omdat de zoekmachines de twee opties (wel of geen www) als twee verschillende websites zien, en jij wilt natuurlijk bekend staan als één website. Daarom moet je er voor zorgen dat de ene optie automatisch linkt naar de andere. Wij hebben dit ook gedaan met deze website. http://jewebsitepromoten.nl verandert automatisch in https://www.jewebsitepromoten.nl. Om dit te regelen moet je eerst een .txt bestand maken in bijvoorbeeld Kladblok. Hier zet je het volgende in:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^jewebsitenaam.nl [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.jewebsitenaam.nl/$1 [L,R=301]

Aanpassen

Verander “jewebsitenaam” in de naam van je website en verander de “http://www.” in “http://” als je liever bekend wilt staan als een website zonder www. Heb je dit gedaan? Sla het bestand op als “.htaccess.txt”. Daarna zet je het op je FTP server en verander je de naam in alleen “.htaccess”, dus zonder extensie. Nu zou die het moeten doen. Je kunt het natuurlijk testen door de URL die je liever niet ziet te gebruiken, als het goed is verandert deze in het andere.

Google

Je kunt overigens ook bij Google’s Webmasterhulpprogramma’s aangeven of je liever met of zonder www geïndexeerd wilt worden, maar maak toch maar zo’n .htaccess bestand om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals het hoort.

Gerelateerde artikelen: