Webmasterhulpprogramma’s

Webmasterhulpprogramma’s

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie, Op de site zelf, SEO tools & programma’s

Google is de absolute nummer één onder de zoekmachines. Eigenlijk zorgen nog maar weinig webmasters voor een goed geoptimaliseerde website voor zoekmachines als bijvoorbeeld Yahoo. Het is daarom ook ontzettend mooi dat Google de Webmasterhulpprogramma’s aanbiedt. Met dit online hulpmiddel kun je onder andere aan Google laten weten waar je robots.txt bestand en je sitemap staan. Maar dat is nog lang niet alles.

Google Webmasterhulpprogramma's

Aanmelden

Ga naar de Webmasterhulpprogramma’s en meld je aan met je Google account (als je die nog niet hebt moet je deze even aanmaken). Voeg je website toe en je kunt meteen aan de slag. Het is ’t belangrijkste dat je je sitemap toevoegt bij, vanzelfsprekend, “Sitemaps”. Ook kun je kijken naar de meest uitgevoerde zoekopdrachten voor jouw website, fouten in je website die de Googlebot heeft gevonden en nog heel veel meer. Eigenlijk spreekt het voor zich.

Gebruik ’t!

Maak goed gebruik van deze programma’s, want waarschijnlijk is na een tijdje Google de belangrijkste bron van nieuwe bezoekers voor je website.

Gerelateerde artikelen: