Twitter tweet, Facebook like en Google plus

Twitter tweet, Facebook like en Google plus

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie, Website promotie, Linkbuilding, Op de site zelf, SEO tools & programma’s, Social media

Twitter tweet, Facebook like en Google plusDat het gebruik van social media als webmaster niet alleen belangrijk is voor de website promotie van je website maar ook voor de positie van je site in Google, dat wist je waarschijnlijk wel. Toch vergeten veel te veel webmasters het om het hun bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken om de site te delen via social media. En dat is zonde, want moeilijk is het niet. Je kunt bijvoorbeeld heel goed gebruikmaken van buttons. Er zijn drie buttons die iedere site eigenlijk wel moet hebben, en dat zijn: de welbekende tweet button van Twitter, de net zo bekende like button van Facebook en de iets minder bekende maar daarom niet minder belangrijke plus one knop van Google. Hoe zet je die buttons op je website en hoe doe je dat op de meest verstandige manier? Dat – en meer – gaan wij je proberen uit te leggen in dit artikel.

Tweet button van Twitter

Twitter, Facebook en Google zien graag dat webmasters hun buttons gebruiken en daarom maken ze je het ook niet te moeilijk. Twitter heeft bijvoorbeeld een ontzettende handige pagina aangemaakt over de Tweetknop. Je kunt kiezen uit verschillende knoppen, ga je bijvoorbeeld voor een verticale of horizontale teller? Ook kun je aangeven wat je als automatische Tweettekst wilt gebruiken. Als je alle instellingen hebt aangegeven kun je onderin je code selecteren, kopiëren en vervolgens op je eigen site plakken.

Like/vind-ik-leuk knop van Facebook

Ook Facebook beheert een soortgelijke pagina, maar dan voor de like-knop (of vind-ik-leuk-knop). Voor deze pagina geldt hetzelfde principe, gewoon even de instellingen invullen zoals jij het graag terugziet op je website en vervolgens kun je de code kopiëren die automatisch voor je wordt gemaakt. Klik op ‘get code’ en ontvang je scriptje.

Google’s plus one button

Tot slot de plus one button van Google. En je raadt het al: moeilijk is het niet. Ook Google maakt het je gemakkelijk met een Google plus one button generator. Kies de grootte, de taal, eventueel wat geavanceerde instellingen en klaar ben je. Nu heb je de drie belangrijkste buttons op je website staan, zoals het hoort.

Gerelateerde artikelen: