Social networks

Social networks

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie, Website promotie, Linkbuilding, Social media

Social networksEen groot deel van alle gebruikers van het internet hebben een account bij bijvoorbeeld Hyves, Twitter of Facebook. Om deze grote groep mensen te bereiken en ze naar je website te trekken is het verstandig om actief te zijn op één of meerdere van deze social networks. Dit is niet alleen handig om nieuwe bezoekers te trekken, het is nog beter om je vaste bezoekers af en toe wat nieuws te sturen zodat ze steeds opnieuw herinnerd worden aan jouw website.

Aandacht trekken

Om de aandacht te trekken op een social network kun je acties houden, vrienden uitnodigen of groepen oprichten. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om jouw doelgroep te bereiken. Het is verstandig om bij zoveel mogelijk social networks een account te beheren, maar het is niet nodig (en ook niet mogelijk) om op al deze social networks actief te zijn. Zorg er in ieder geval dat jouw bezoekers weten dat je overal te vinden bent.

Twitter

Van alle opties is Twitter waarschijnlijk het meest effectief. Je hoeft alleen een verwijzing naar jouw Twitter-account op je website te zetten en je bezoekers beginnen je te volgen. Plaats af en toe een ’tweet’, het liefst spraakmakend zodat mensen het bericht ‘retweeten’, en meer is er niet voor nodig.

Gerelateerde artikelen: