Snel geïndexeerd in Google

Snel geïndexeerd in Google

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie, Website promotie, Linkbuilding

Wanneer je een nieuwe website hebt opgestart wil je zo snel mogelijk opgenomen worden door Google, Yahoo! en Bing. Helaas zijn er maar weinig webmasters die weten hoe ze dat precies voor elkaar moeten krijgen. Sommigen doen er weken of zelfs maanden over voor het hun lukt om tussen de zoekresultaten te belanden, en dat is echt niet nodig. Gelukkig kun je dit artikel vanaf nu altijd bij de hand houden wanneer je een nieuwe site in de zoekmachines wilt krijgen, want wij zullen je 3 gouden tips geven om jouw website zo snel mogelijk geïndexeerd laten worden door Google.

Via NuJij binnen een paar uur in Google

NuJijDit is waarschijnlijk de meest snelle en ook de meest gebruikte manier om geïndexeerd te worden. NuJij is een website van Nu.nl waar je zoveel nieuwsberichten en artikelen kan plaatsen als je wil. Het zijn vooral gewoon nieuwsliefhebbers die berichten plaatsen op NuJij, maar er zijn ook vele webmasters die gebruik maken van deze dienst. Google crawlt namelijk ongelofelijk vaak door de site om op zoek te gaan naar URL’s om op te nemen in haar index. Wanneer je een bericht op NuJij zet met automatisch dus ook een link naar jouw site sta je vaak al binnen een paar uur, en soms zelfs nog eerder, in Google. Maak gewoon even een pagina aan met een leuk nieuwtje en voeg ‘m toe aan NuJij.

De juiste linkpartners vinden

Als bovenstaande tip voor jou geen optie is omdat je bijvoorbeeld geen nieuws op je site wilt hebben is linkpartners vinden een andere manier. Zoek een website, relevant voor jouw site, waar vaak nieuws of nieuwe pagina’s aan toe worden gevoegd. Dit betekent namelijk dat Google er eens in de zoveel tijd langskomt om een nieuwe lading te indexeren. Als je drie tot vijf van dit soort sites vindt en wanneer het je lukt om een link op zo’n website te krijgen heb je met een beetje geluk hooguit een paar dagen nodig om in de zoekmachines te komen.

Maak gebruik van Google’s aanbod

Een derde optie is het gebruik maken van het grote aanbod dat Google zelf voor je in petto heeft. Voeg je website handmatig toe aan de zoekmachine (dit kan helaas best een tijdje duren). Maak een account aan bij de Google Webmaster Tools en gebruik Analytics voor op je site. Zo verstuur je jouw link op verschillende wijzen naar Google en merkt de zoekmachine jou vanzelf op.

Wat werkt het beste?

NuJij, zonder twijfel. Als jij een website beheert waar je nieuwsberichten of artikelen kunt plaatsen zit je goed, want met NuJij heb je 99 procent kans om heel snel opgenomen te worden.

Gerelateerde artikelen: