Share buttons voor social media & news sites

Share buttons voor social media & news sites

Categorie(ën): Website promotie, Linkbuilding, Op de site zelf, SEO tools & programma’s, Social media

Social mediaVroeger was de allerbeste promotie mond-tot-mondreclame, een bedrijf ging echt goed lopen als men erover praatte met elkaar. Dat is nog steeds het geval, maar natuurlijk is het wel wat gemoderniseerd. Toen het beheren van websites voor het eerst populair werd zag je bijna overal de welbekende vertel-een-vriendbuttons waarmee je dan een mailtje kon sturen aan een kennis om een site te tippen. Ook kwam er de mogelijkheid om een pagina gemakkelijk aan je favorieten toe te voegen. Maar sinds een paar jaar kwamen daar social media en social news sites bij, en dat werkt pas echt fantastisch. Social media werkt zo ontzettend snel dat je binnen een paar minuten honderden bezoekers extra kunt bereiken door een simpele share button op je pagina te plaatsen. Door zo’n button laat een willekeurige bezoeker na een paar klikken aan al zijn vrienden en kennissen weten dat jouw website het bekijken waard is.

De share button

Het idee is heel simpel; een webmaster zet een aantal buttons op zijn site waarmee de bezoeker ervoor kan kiezen om een pagina de wijde wereld in te sturen. Denk dan aan bijvoorbeeld een linktip via Facebook, een tweet via Twitter maar ook aan een bericht op NuJIJ of een kudo via Ekudos. Ook zonder button is het mogelijk natuurlijk, maar zoals je weet zijn internetters lui en je maakt het ze heel gemakkelijk door wel een share button te gebruiken. Nu vraag je je natuurlijk af hoe je zo’n button (of meerdere buttons) op je site krijgt. Nou, dat is heel simpel.

AddThis

De website AddThis doet het voor je, je kunt zonder problemen een share button maken en je kiest zelf de social media en social news sites. Van Hyves tot Delicious, zo’n beetje alles is mogelijk. Ook krijg je een aantal opties om de lay-out van je button(s) te bepalen. Als je daar mee klaar bent kopieer je de code die je krijgt en deze zet je op je site, op de plek waarvan jij denkt dat het de meeste ‘shares’ oplevert. Je krijgt er overigens ook nog analytics bij waarmee je in de gaten kunt houden of (en hoe) de buttons een beetje werken.

Gerelateerde artikelen: