SEO voor beginners

SEO voor beginners

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie

SEOAls je echt een beginner bent als het gaat om zoekmachine optimalisatie is het moeilijk om op internet de informatie te vinden die je nodig hebt. Bijna ieder blog over SEO staat vol met termen waar je nog nooit van hebt gehoord. En dat is jammer, want wij raden je aan om bij het makkelijkste deel te beginnen om vervolgens je kennis uit te breiden. Uiteindelijk kun je dan uitgroeien tot een ware expert, maar om dat te bereiken moet je wel eerst alle basisvaardigheden kennen. Gelukkig is Google met een goede oplossing gekomen.

Beginnershandleiding voor zoekmachine optimalisatie

In 2008 kwam Google op het idee om een handleiding te maken voor beginners op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Deze Engelse versie gaven ze vrij in een PDF-bestand via Google Webmastercentral. Een paar maanden later was deze handleiding te verkrijgen in 40 andere talen, waaronder in het Nederlands. Wij hebben ‘m uiteraard doorgenomen en het bestand is prima, ondanks dat het een aantal jaren oud is. Omdat alle teksten van Google zelf komen weet je zeker dat het op waarheid gebaseerd is en dat alle technieken zullen werken in Google. Dus waar wacht je nog op? Download het bestand!

Nieuwe versie in 2010

Op 28 september 2010 kwam Google met een nieuwe versie. Deze is nog mooier en makkelijker te begrijpen maar helaas is deze alleen nog in het Engels te krijgen. Als je daar geen problemen mee hebt kun je ‘m hier downloaden. We gaan ervan uit dat er over een paar maanden ook een Nederlandse versie uitkomt. Dus hou onze site in de gaten, want wij melden het meteen.

UPDATE:

De meest recente versie, in het Nederlands, kun je hier vinden.

Gerelateerde artikelen: