SEO tools

SEO tools

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie, SEO tools & programma’s

Er zijn op het internet ontzettend veel handige tools te vinden waarvan je goed gebruikt kunt maken als het gaat om de zoekmachine optimalisatie van je website. Omdat niet iedereen weet welke tools je het beste kunt gebruiken hebben wij een paar fantastische SEO tools op een rijtje gezet.

PageRank Checker

De belangrijkste tool en waarschijnlijk ook de meest populaire is de PageRank Checker. Hiermee kun je vanzelfsprekend zien wat de PageRank is van een bepaalde site. Het kan zijn dat de tool er heel af en toe naast zit, maar over het algemeen kun je erop vertrouwen dat de PageRank die de tool aangeeft ook daadwerkelijk de PageRank is die Google heeft gegeven.

Metatags Analyse

De metatags zijn misschien wel het meest belangrijk als het gaat om SEO. Zijn de metatags op jouw website perfect? En hoe ziet het er precies uit wanneer iemand jouw website in Google tegenkomt? Je kunt het allemaal zien met de metatags analyse.

Links van binnen en buiten

Met de Yahoo! site explorer kun je precies zien op welke website er gelinkt wordt naar jouw website en ook kun je zien hoe de links werken binnenin je eigen website. Ontzettend handig om te werken aan de linkbuilding.

Hulpprogramma voor zoekwoorden

Hoe vaak wordt er nou eigenlijk op een bepaald zoekwoord gezocht? Daar kun je achter komen door gebruik te maken van het hulpprogramma voor zoekwoorden door Google. Het enige dat je moet doen is een trefwoord typen en op ‘zoeken’ te klikken. De rest spreekt voor zich.

Google Ban/Penalty Checker

Bestaat jouw website al enige tijd maar heeft Google je site nog steeds niet geïndexeerd? Dan ken het zijn dat je een ban hebt gekregen van Google omdat ze denken dat je oneerlijke zoekmachine optimalisatie hebt gebruikt. Je kunt kijken of je een ban hebt met deze tool.

Keyword Density Checker

Je moet oppassen dat je de keywords waar je op gevonden wilt worden niet teveel herhaald op je website, want dat vindt Google niet leuk. Je kunt het even controleren voor de zekerheid met de keyword density check.

Gerelateerde artikelen: