SEO Tools & Programma’s

SEO tools & programma’s

SEO tools & programma'sJe maakt vast wel eens gebruik van een online programma’tje, van een handige tool voor zoekmachine optimalisatie of van één van de vele opties die Google op het internet aanbiedt. Helaas is er voor website promotie en zoekmachine optimalisatie zoveel aanbod dat je het verschil niet meer kunt zien tussen noodzakelijk en overbodig. Wij bieden je een overzicht van artikelen waarin we de beste en meest handige tools & programma’s voor je op een rij zetten. Natuurlijk met een duidelijke uitleg per onderdeel zodat je precies weet hoe je er het meeste uithaalt.

 

Waarom SEO tools?

Je hebt waarschijnlijk de neiging om zoveel mogelijk handmatig te doen, en dat is goed. Want als je alles op en rondom je site zelf doet weet je ook zeker dat alles goed geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Maar bij sommige taken is het toch echt noodzakelijk om tools, programma’s of andere hulpmiddelen te gebruiken. Denk aan het checken of je website wel (X)HTML-valide is, en hoeveel backlinks heeft je website nou eigenlijk? Dit zijn kleine voorbeelden van de oneindige mogelijkheden die (SEO) tools je kunnen bieden, en daarom hebben wij besloten om er een volledige categorie aan te wijden.

Zijn SEO tools prijzig?

Ja, over het algemeen wel. Maar wij doen ons uiterste best om op zoek te gaan naar de gratis tools, want dat is natuurlijk het meest aantrekkelijk. Als het echt niet anders kan schrijven we ook wel eens een artikel over een betaalde tool, maar we kunnen je verzekeren dat de tool het geld dan ook echt waard is. Maar zoals we al zeiden: we doen ons uiterste best om de kwalitatief goede gratis tools voor je te vinden en te beoordelen.

Alles kort op een rijtje

Geen zin om al die artikelen door te lezen? Ben je meer van de korte tips en zie je graag alles op een rijtje zodat je het overzicht kunt bewaren? Dan raden we je aan om onze SEO checklist te downloaden, hier komen namelijk ook verschillende tools & programma’s in voor en dat vind je dus ongetwijfeld interessant.