SEO: De perfect geoptimaliseerde pagina

SEO: De perfect geoptimaliseerde pagina

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie, Op de site zelf

SEOIedere beginner vraagt zich af hoe het eruitziet en iedere SEO expert streeft er dagelijks naar: de voor zoekmachines perfect geoptimaliseerde pagina. Hoe ziet die pagina er precies uit en hoe maak je die zelf? Als je daar een antwoord op hebt, dan heb je direct een flinke voorsprong op je concurrenten. Helaas is er niemand die een duidelijk antwoord heeft op die vraag, los van Matt Cutts en zijn collega’s. Zij zijn alleen de laatsten die dat antwoord publiekelijk zouden geven. Toch zijn er in de afgelopen jaren genoeg tests en onderzoeken gedaan waarmee meerdere conclusies getrokken kunnen worden. Geïnspireerd door SEOmoz willen wij met de informatie die we in deze tijd hebben, proberen om weer te geven hoe de perfect geoptimaliseerde pagina eruitziet. Dat doen we aan de hand van een voorbeeld waarbij we kiezen voor de zoekopdracht ‘wollen truien’.

URL: http://www.winkelvangerda.nl/wollen-truien

Titel van de pagina: Wollen truien – Heerlijk warme wollen truien van Gerda!
Meta description: Wollen truien van Gerda. Neem een kijkje op dé pagina over wollen truien en maak een keuze uit het grote aanbod van heerlijk warme wollen truien.

H1 kopje: Wollen truien van Gerda

Afbeelding bron: /wp-content/uploads/2019/11/wollen-truien.png
Alt attribuut: Wollen truien

Content: Veel tekst waarin de woorden ‘wollen truien’ meerdere malen (niet te vaak) terugkomen.

De basis

Dit is kortweg hoe de pagina er volgens ons uit moet zien. En dat bepaalden we aan de hand van de kennis en ervaring die we hebben. Dat betekent niet – helaas, maar vanzelfsprekend – dat het perfect is, maar het zal wel in de buurt komen. En er komt natuurlijk qua on-site SEO veel meer bij kijken dan een paar titels, een afbeelding en invulling van de content en dan hebben we het nog niet eens over de linkbuilding die zo ontzettend van belang is. Maar toch vinden we het belangrijk dat je bovenstaand voorbeeld begrijpt zodat je weet hoe de basis van een perfect geoptimaliseerde pagina precies in elkaar steekt.

Voorbeeld ontvangen?

Wil je van ons bovenstaande voorbeeld een andere versie ontvangen, maar dan met een door jou gekozen zoekopdracht zodat je die informatie kunt gebruiken voor de SEO van je eigen website? Neem dan contact met ons op, wij reageren binnen 24 uur.

Gerelateerde artikelen: