RSS feed in Twitter integreren

RSS feed in Twitter integreren

Categorie(ën): Website promotie, SEO tools & programma’s, Social media

TwitterTwitter is een fantastisch medium voor iedere webmaster. Helaas is het niet altijd zo makkelijk om met tweets te blijven komen omdat je na een tijdje eigenlijk niet zo goed meer weet waar je het over moet hebben. Gelukkig is er een oplossing voor iedere webmaster die wel eens nieuwe artikelen of pagina’s van een ander soort toevoegt aan zijn of haar website. Het is namelijk mogelijk om gemakkelijk een RSS feed te integreren in je Twitter. Dat betekent dus dat er bij een nieuw item in je feed automatisch een tweet verschijnt namens jouw Twitteraccount met een linkje naar het nieuwe artikel of de nieuwe pagina. Hoe je een RSS feed kunt maken kun je overigens hier lezen. In dit artikel leggen we uit hoe je je Twitter regelmatig update aan de hand van je eigen RSS feed.

Twitterfeed

Het is simpel, er zijn meerdere tools op het internet te vinden waarmee je je feed aan je Twitter kunt koppelen. Wij kiezen in dit voorbeeld even voor Twitterfeed.com, omdat wij daar zelf erg goede ervaringen mee hebben. Ga naar Twitterfeed en meld je aan, klik vervolgens op “Create new feed” en vul je gegevens in. Je kunt ook je eigen voorkeuren aangeven zoals bijvoorbeeld hoe vaak je wilt dat je Twitter een update ontvangt. Als je alles hebt ingevuld ben je al klaar en krijg je direct de vraag van Twitter of je Twitterfeed toe wil laten tot jouw Twitter. Daar ga je uiteraard mee akkoord en klaar ben je.

Dat was ’t al weer

Meer is het niet. Wanneer jij nu een nieuw artikel aan je website toevoegt en dus ook aan je RSS feed verschijnt het binnen een aantal minuten op je Twitter zonder dat je zelf hoeft in te loggen. Ontzettend handig. Zo lukt het je om actief op Twitter bezig te zijn zonder er ook daadwerkelijk mee bezig te zijn.

Gerelateerde artikelen: