Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Categorie(ën): Website promotie, Op de site zelf, Social media

NieuwsbriefHet is logisch dat je wilt dat de bezoekers van jouw website vaak terugkeren. Hier kun je deels voor zorgen door een nieuwsbrief te beginnen. Dit is een ontzettend effectieve manier om je bezoekers te laten herinneren aan jouw website. In zo’n nieuwsbrief kun je gewoon wat nieuws en updates over je website vertellen. Als er geen sprake is van nieuws kun je ervoor kiezen om gewoon wat algemene verhalen te vertellen over het onderwerp van jouw site. Let er wel op dat je niet te vaak een nieuwsbrief stuurt, want dit kan je abonnees gaan irriteren. Eén keer per week is ruim voldoende.

In- en uitschrijven

Je bezoekers moeten zich natuurlijk wel kunnen inschrijven op de nieuwsbrief. Hier kun je gewoon een vakje voor maken op elke pagina van je website waarin ze alleen hun e-mailadres moeten zetten om vervolgens op iets als “Abonneer” te klikken. Het is wel zo netjes als je er ook even voor zorgt dat de abonnee zich gemakkelijk kan afmelden voor de nieuwsbrief.

Meteen beginnen

Als je geen idee hebt hoe je zo’n aanmeld-formulier in elkaar moet zetten zijn er evengoed een aantal opties voor je. Je kunt bijvoorbeeld tegen een kleine betaling gebruik maken van het fantastische Aweber om je nieuwsbrief systeem bij te houden. Deze website is helaas wel in het Engels.

Gerelateerde artikelen: