Meer bezoekers op je website

Meer bezoekers op je website

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie, Website promotie

Meer bezoekersEen beginnende webmaster wil zo snel mogelijk, zo gemakkelijk mogelijk en zoveel mogelijk bezoekers naar zijn site trekken net na de opening van de website. Helaas is dat niet zo gemakkelijk. Er zijn veel programma’s, websites en bedrijven die beweren dat het wel mogelijk is maar dat is voor een groot deel complete onzin. Op de lange termijn zijn bezoekers die je via dit soort sites krijgt verdwenen en je ziet ze ook niet meer terug. Maar hoe komt het dat sommige websites zo weinig bezoekers trekken? Wij zullen je een aantal mogelijkheden geven zodat je er zelf mee aan de slag kunt.

Doelgroep

Een reden waarom je niet veel bezoekers trekt waar helemaal niets aan te doen is, is wanneer je een te kleine doelgroep hebt. Wanneer je een website bezit over het plaatselijke speeltuintje is het gewoon niet mogelijk om heel Nederland naar je site te krijgen. Hier moet je vrede mee hebben, want als iemand niet geïnteresseerd is in het onderwerp van je website maak je geen kans. Heb je veel tijd en wil je oneindig veel bezoekers ontvangen? Begin een website over een algemeen onderwerp waar iedereen wel (een beetje) interesse in heeft, zoals recepten of songteksten.

Inhoud

Aan bezoekers die na het bezoeken van één pagina wegklikken heb je niets. Je moet wat te bieden hebben, de bezoekers moeten interesse hebben om verder te bladeren. Zorg dat je layout aantrekkelijk is, schrijf goede content zonder spelfouten en breng iets nieuws, iets origineels. Het klinkt simpel, maar het wordt wel eens vergeten dat bezoekers ontvangen niet het belangrijkst is. Bezoekers blijven behouden, dat is het belangrijkst.

Online promotie

Je kunt een website niet beheren zonder deze te promoten. Je hebt geluk dat je op onze site bent beland, want wij hebben er meerdere handleidingen over geschreven. Laat iedereen weten dat je website bestaat, want anders kunnen ze niet komen.

Zoekmachine optimalisatie

Daar is ie dan, dé manier om bezoekers te trekken en te blijven houden. Goed scoren op populaire zoekwoorden is goud waard. Zo’n positie ben je namelijk niet snel kwijt en dus blijven de bezoekers komen. Het kost veel tijd maar met SEO kun je na een aantal maanden achterover zitten en afwachten wat er allemaal binnenkomt. Zonder twijfel durven wij te beweren dat zoekmachine optimalisatie de beste manier is om kans te maken op fantastische bezoekersaantallen.

Gerelateerde artikelen: