Landingspagina’s maken

Landingspagina’s maken

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie, Op de site zelf

Landingspagina's makenHet grootste deel van de bezoekers die via Google op je website belandt komt hoogstwaarschijnlijk binnen op je homepage. Die pagina heeft namelijk de meeste backlinks en voor die pagina regel je de zoekmachine optimalisatie het best. Je aandacht voor andere pagina’s zal in het begin dan ook weinig voorstellen, je beperkt je vooral tot de homepage. Maar wanneer je het idee krijgt dat de posities in Google voor je homepage bijna niet meer te verbeteren zijn, kun je je vestigen op andere zoekwoorden en daarmee op andere pagina’s van je website. Dan is het mogelijk om de linkbuilding van een bestaande pagina te verzorgen, maar een veel betere manier is het maken van een specifieke landingspagina. Een landingspagina is namelijk een pagina die je maakt voor bezoekers vanuit Google en bezoekers van eventuele andere zoekmachines. Je richt je op bepaalde keywords en voor die keywords zorg je dat je landingspagina zo hoog mogelijk in de zoekmachines terechtkomt. Wanneer de bezoekers dan op jouw site komen, worden ze vanuit de landingspagina naar andere relevante inhoud genavigeerd.

Landingspagina

Je maakt een landingspagina dus om je te kunnen focussen op bepaalde keywords die op de homepage niet het belangrijkst zijn. Vaak zijn landingspagina’s een soort categorieën, waarbij wat wordt verteld over het onderwerp en waar je een aantal links kunt vinden naar relevante artikelen over dat onderwerp. Zo maak je dus een volledige pagina die over een bepaald onderwerp gaat en gun je de bezoeker heel veel waardevolle informatie. Google pikt dat dan op en gunt jouw landingspagina een mooie plek voor de zoekwoorden waar je zo graag op gevonden wilt worden.

Maak het voor de bezoeker

Maak landingspagina’s altijd voor de bezoeker. Zet niet de zoekmachines centraal, maar bedenk wat de bezoeker het liefst ziet. Wanneer je dat doet komen de zoekmachines vanzelf, die merken dat echt wel op. Als je landingspagina te duidelijk voor Google gemaakt is wordt je daarvoor gestraft en dat resulteert in minder hoge posities in de zoekresultaten.

Kies de juiste keywords

Neem genoeg tijd om per landingspagina de juiste keywords te kiezen. Doe alsof je een nieuwe website moet bouwen en bedenk wat het algemene onderwerp is. Lees het artikel ‘6 tips om de juiste keywords te kiezen’ eens door om nog wat te leren over het kiezen van goede zoekwoorden.

Gerelateerde artikelen: