Internationale linkpartners & buitenlandse backlinks

Internationale linkpartners & buitenlandse backlinks

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie, Linkbuilding

LinkbuildingMenig webmaster heeft wel eens een backlink ontvangen van een buitenlandse website. Een link vanaf een Vlaamse site naar een Nederlandse site brengt over ’t algemeen nooit veel twijfel met zich mee, maar hoe zit ’t nou met een link vanaf bijvoorbeeld een Poolse website? Heeft het voor de resultaten in Google en andere zoekmachines precies hetzelfde effect als bij een backlink van een site in dezelfde taal en uit hetzelfde land? In dit korte maar duidelijke artikel geven we je het antwoord.

Ja!

En dat antwoord is niet ingewikkeld, het is namelijk gewoon ja. Met veel overtuiging kunnen we je melden dat een backlink van een buitenlandse website evenveel betekent voor je PageRank en je plek in de zoekmachines als een link van een site in dezelfde regio. Begin dus vooral aan het zoeken naar buitenlandse linkpartners, het aanbod is opeens veel groter.

Internationaal

Je kunt altijd een paar Engelse artikelen schrijven om zo meer kans te maken op internationale linkpartners. Als je site weinig tekst bevat, is het een erg goed idee om zelfs je gehele website te vertalen. Het aanbod van Nederlandse linkpartners is uiteraard veel kleiner dan het aanbod van linkpartners over de gehele wereld, maak gebruik van die wijsheid en ga aan de slag!

Gerelateerde artikelen: