Help, Google gebruikt mijn dmoz description!

Help, Google gebruikt mijn dmoz description!

Categorie(ën): Directories

Open Directory ProjectHet is je eindelijk gelukt om met jouw website in de dmoz directory te komen, maar als je jouw website terugziet na een zoekopdracht in Google merk je op dat de beschrijving die onder de titel staat compleet anders is dan je had verwacht. Dmoz.org is hier hoogst waarschijnlijk de uitleg voor.

ODP description veranderen in meta description

Het is algemeen bekend dat Google een groot fan is van content dat gecontroleerd wordt door vrijwilligers, en niet door robots. Dat is dan ook de rede dat Google ervoor heeft gekozen om automatisch de beschrijving die dmoz (Open Directory Project) gebruikt voor jouw website, weer te geven bij de zoekresultaten. Vaak is dit nadelig voor de webmaster, die er geen rekening mee houdt wanneer hij of zij een website aanmeldt bij dmoz. Daarom is er een meta tag in het leven geroepen om af te rekenen met de dmoz description.

<meta name="robots" content="noodp"/>

Van tevoren gebruiken

Met deze code laat jij aan alle robots weten, ook al is tot nu toe Google de enige zoekmachine waar het om draait, dat je gewoon de beschrijving wilt zien die je hebt verzonnen toen je de metatags maakte. Het is verstandig om bovenstaande tag al in te voegen vóór jouw website is toegevoegd aan dmoz, zodat je er zeker van bent dat die beschrijving nooit zal verschijnen.

Gerelateerde artikelen: