Geld verdienen door een zelfbedachte domeinnaam te verkopen

Geld verdienen door een zelfbedachte domeinnaam te verkopen

Als je een beetje creatief bent, is het mogelijk om geld te verdienen door domeinnamen te registreren voor een paar euro en die vervolgens te verkopen voor veel meer. Je hebt er weinig voor nodig. Een origineel domein, dat voor internetondernemers interessant is, kun je gemakkelijk aanbieden in bijvoorbeeld een veiling, waar de ondernemers tegen elkaar opbieden om jouw domein in handen te krijgen. In dit artikel leggen we je uit hoe dat werkt.

1. Bedenk een domeinnaam

De eerste stap is de creatieve fase. Alles kan. Jij moet bepalen of een domeinnaam interessant is voor anderen, voor mensen die er een website op willen zetten. Iets als helelagebroekenmetstrikjes.nl is dan een slecht plan, waarschijnlijk is er niemand voor te paaien. Het is de kunst om tot een aantrekkelijk, duidelijk en het liefst een beetje kort domein te komen. En het moet natuurlijk nog niet bezet zijn. Gelukkig kun je dat makkelijk zelf checken.

2. Registreer de domeinnaam

Je hebt een domein bedacht waarvan je vermoedt dat het interessant is voor de markt, misschien hoop je er een paar tientjes voor te krijgen, of honderden of zelfs duizenden euro’s. Het voordeel van handelen in domeinnamen is dat er weinig risico in het spel is. Je kunt ze namelijk registreren voor slechts een paar euro per stuk. Vimexx is een van de goedkoopste aanbieders. Zodra je op hun website belandt, spreekt de rest voor zich. Je vult je bedachte naam in, kijkt even of die beschikbaar is en zo niet: kopen maar.

3. Verkoop de domeinnaam

Je hebt een domeinnaam geregistreerd, nu wil je weten of je er geld voor kunt krijgen, en hoeveel. De beste aanpak is wat ons betreft een veiling openen op SiteDeals. Dit is een forum voor internetondernemers, waar dagelijks vele mensen op zoek zijn naar een nieuwe parel. Tip: kijk eerst eens rond hoe anderen hun domeinnamen aanbieden, misschien leer je er het een en ander van. Daarna is het enige wat je hoeft te doen een nieuw onderwerp openen in de juiste categorie, even de gegevens invullen voor de veiling en je bent klaar. En dan wachten op het eerste bod.