Een eigen betaalknop op je website zetten, dat doe je als volgt

Een eigen betaalknop op je website zetten, dat doe je als volgt

Zodra je bezoekers trekt, kun je geld gaan verdienen. De meest voor de hand liggende optie is advertenties op je website zetten, en hopen dat die wat opleveren. Maar je kunt ook het heft in eigen handen nemen. Door de bezoeker iets aan te bieden waarvoor hij bereid is te betalen (een abonnement, een e-book, of je vraagt simpelweg om een donatie) krijg je de kans om een inkomen op te bouwen dat groter is en langer standhoudt, omdat het slechts afhankelijk is van jou, en of jij je bezoekers kunt aanzetten tot een aankoop, abonnement of donatie.

Er zijn geen moeilijke scripts voor nodig

Veel mensen raken op dit moment in de war, omdat ze bang zijn dat ze dan met moeilijke scripts in de weer moeten, of dat ze iemand moeten inhuren die het voor ze in elkaar zet maar die daar dan duizenden euro’s voor vraagt. Gelukkig is dat niet meer nodig. Er zijn vele aanbieders op internet die je kunt gebruiken om een betaalknop op je site te krijgen, binnen enkele minuten. Je bent er vaak alleen een klein percentage per betaling aan kwijt.

De makkelijkste: PayPal

De makkelijkste van allemaal is PayPal. Als je naar de site van PayPal gaat, dan naar jouw Overzicht, dan zie je ergens op de pagina Verkooptools staan, met daaronder de link Verkopersvoorkeuren. Klik daarop en bovenaan de pagina waar je belandt zie je staan: PayPal-knoppen. Daar kun je je betaalknoppen beheren. De rest spreekt voor zich. PayPal biedt verschillende opties. Een betaalknop voor een abonnement, voor een download, voor een winkelwagentje, of voor een onmiddellijke betaling. Het enige nadeel van deze betaalknop is dat de bezoeker PayPal moet weten te gebruiken.

De beste: Mollie

Je kunt aan de PayPal-knop een andere toevoegen, namelijk die van Mollie, om te voorkomen dat iedereen zonder PayPal zich gauw uit de voeten maakt. Mollie biedt zo ongeveer dezelfde opties als PayPal, maar met veel meer verschillende betalingsmogelijkheden voor de gebruiker. Komen ze: iDEAL, creditcard, Bancontact, cadeaukaart, SOFORT Banking, overboeking, SEPA-incasso, Bitcoin, KBC/CBC Payment Button, Belfius Direct Net en PayPal, maar die laatste kun je vanzelfsprekend beter bij PayPal zelf halen (tenzij je één betalingsknop meer dan genoeg vindt).

Hartstikke makkelijk toe te passen

Voor zowel PayPal als Mollie geldt een groot gebruikersmak. Je vult je gegevens in, en de instellingen zoals je ze graag ziet, vervolgens krijg je een simpele code te zien en die plak je in de broncode van je site, op de plek waar je de bezoeker de optie tot betalen wilt geven. En dan hopen dat het wat oplevert.