Directories | dmoz.org & Alexa.com

Directories

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie, Website promotie, Linkbuilding, Directories

dmoz Open Directory ProjectMisschien ben je er wel is geweest, de grootste directory op het internet: Open Directory Project. Deze directory is eigendom van Netscape en wordt nog steeds dagelijks bijgehouden. Deze website is interessant voor webmasters omdat vooral Google er gebruik van maakt. Het is dus verstandig om je hierbij aan te melden.

Let goed op

Lees eerst de belangrijkste richtlijnen door voor je je website gaat toevoegen. Als je nu je website wilt aanmelden is het belangrijk dat je dit doet bij de juiste categorie. Met een Nederlandse website moet je bijvoorbeeld hier beginnen met het zoeken naar jouw categorie. Als je de lijst waar jij je website bij wilt aanmelden gevonden hebt kun je bovenaan je “URL aanmelden”.

Aanmelden

Lees alles goed door op de pagina waar je je aan kunt melden zodat je geen fouten maakt en vul alle velden in. Daarna kun je het formulier versturen. Het kan een aantal dagen duren voor je link wordt toegevoegd. Is je link na een lange tijd nog steeds niet toegevoegd? Ga dan naar de categorie waar jij bij had willen staan en klik onderaan op de redacteur. Zo kun je contact opnemen en beleefd vragen wat de rede is voor het feit dat je er nog niet bij staat.

Alexa

Alexa is een andere online directory, dit dochterbedrijf van Amazon houdt de statistieken bij van een groot deel van alle websites die ooit zijn gemaakt, Google hecht ook aan een vermelding op deze website grote waarde. Ga daarom naar deze pagina op Alexa.com en meld jouw URL onderaan aan. Je website zal binnen een paar weken worden geïndexeerd.

Andere directories

Los van Open Directory Project en Alexa zijn er meerdere (minder) grote directories op het web te vinden zoals bijvoorbeeld startpagina’s. Zoek anders eens op “online directories” via Google.

Gerelateerde artikelen: