Directories

Directories

DirectoriesDirectories kunnen echt iets toevoegen aan de zoekmachine optimalisatie en website promotie van je site. Directories zijn een soort online gidsen, vol met websites. Jij kunt daarvan gebruikmaken door je eigen website toe te voegen aan zoveel mogelijk relevante directories. Maar hoe doe je dat? En hoe doe je dat goed? Onderstaande handleidingen geven je meer informatie over het fenomeen directories.

 

Wat zijn directories?

Een directory is eigenlijk een soort catalogus van websites, vaak verdeeld in categorieën. In 1998 werd dmoz geopend, een directory die nu toch wel de ‘moeder’ van alle directories is. Het is een website vol met links met als doel om de allerbeste sites in categorieën in een overzichtelijk rijtje te krijgen. Het werd helaas al snel erg moeilijk om een plekje te bemachtigen (maar niet onmogelijk). Gelukkig bleef dmoz niet de enige directory, er volgde er velen. Er zijn er veel te noemen en er valt nog meer over te vertellen, en dat doen wij dan ook in de bovenstaande artikelen.

Geen zin in lange artikelen?

We kunnen er absoluut begrip voor opbrengen als je geen tijd of zin hebt om (alle) artikelen te lezen. Daar hebben we dan ook een oplossing voor gevonden. Als vervanging voor het lezen van de artikelen (of als handig extraatje natuurlijk) hebben we de SEO checklist. Deze checklist is een verzameling van alle tips en trucs rondom zoekmachine optimalisatie en website promotie, inclusief directories.