De kracht van een ABC-linkruil

De kracht van een ABC-linkruil

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie, Linkbuilding

ABC-linkruil

Iedereen die zich ook maar een beetje bezighoudt met zoekmachine optimalisatie weet, dat van alle onderdelen binnen SEO, linkbuilding het meeste effect heeft op de rankings van je website in de zoekresultaten van Google. Niets is belangrijker dan linkbuilding en je moet er dan ook heel veel aandacht aan besteden. De gemiddelde webmaster kijkt niet verder dan zijn of haar neus lang is en denkt dat je niet meer kunt of hoeft te doen dan een enkele aanmelding bij bijvoorbeeld een startpagina. De wat meer ervaren webmaster verbreedt de visie en zoekt naar linkruilen met andere websites. Daarnaast probeert de webmaster een artikel geplaatst te krijgen op een relevante site of een vermelding op een bekende nieuwssite. Niets mis mee, dat gaat al de goede kant op. Het zijn echter louter de SEO-experts die de meest effectieve linkbuildingtactiek toepassen die er is: de ABC-linkruil.

ABC-linkruil

Wat is een ABC-linkruil? Bij een ABC-linkruil gaat het er vooral om dat twee websites niet naar elkaar linken. De ene partij heeft één website en de andere partij heeft er twee. Alle drie de sites gaan over hetzelfde onderwerp en zijn daarom relevant voor elkaar. Site A linkt naar site B, site B linkt naar site C en site C linkt weer naar site A. Het grote voordeel van deze vorm van linkruilen, is dat Google niet doorheeft dat het om een afgesproken uitwisseling gaat. Wanneer Google opmerkt dat het een georganiseerde ruil is, zoals bij een AB-linkruil het geval is, hecht Google direct minder waarde aan de backlink voor beide sites. Bij een ABC-linkruil denkt Google dat de link er volledig op initiatief van de webmaster staat en dat is een ontzettend waardevolle backlink.

IP-adres

De tactiek werkt het allerbest wanneer de drie sites van drie verschillende IP-adressen komen. Het kan namelijk gebeuren dat Google erachter komt dat twee van de drie sites van hetzelfde IP-adres komen. Als de zoekmachine dan de puzzelstukjes in elkaar legt hecht het even veel waarde aan de ruil als het zou doen bij een ABC-linkruil. Een ABC-linkruil is sowieso beter dan een AB-linkruil, maar bij verschillende IP-adressen is dat verschil een heel stuk groter.

Eenzijdige backlink

Denk alsjeblieft niet dat dit een volledige vervanging kan zijn voor de eenzijdige backlink. Een link die uit het niets wordt geplaatst, zonder dat jij daar ook maar iets voor hoeft te doen, is nog altijd de mooiste link die je je maar kunt voorstellen.

Gerelateerde artikelen: