De amateuristische SEO van GeenStijl

De amateuristische SEO van GeenStijl

Categorie(ën): Zoekmachine optimalisatie

GeenStijlNiet dat ze het echt nodig hebben hoor, met al die media-aandacht, maar de zoekmachine optimalisatie van GeenStijl is echt belabberd. En waarom moeten wij daar nou helemaal een artikel aan wijden? Nou, omdat GeenStijl toch de doorgewinterde internetters als doelgroep heeft. Dan kunnen ze op z’n minst probéren om de SEO een beetje redelijk te verzorgen.

Geen meta tags

Het meest erge zijn toch wel de meta tags van GeenStijl, die zijn er namelijk niet eens. Dat de keywords-tag ontbreekt, is nog best te begrijpen, want Google doet daar (als enige zoekmachine) niets meer mee. Dan de tags voor bijvoorbeeld de copyright, robots of content-type. Ook zij zijn niet aanwezig. Maar, wat toch wel één van de grootste SEO blunders is die je kunt bedenken, is dat er geen meta tag description in de bron te vinden is. En dat is niet alles hoor, laten we verdergaan met de SEO van GeenStijl…

Description tag

Je kunt dit duidelijk zien wanneer je ‘GeenStijl’ zoekt in Google. Bovenaan verschijnt de website, maar wel met een datum, een paar puntjes en een beschrijvende zin die er op de één of andere manier toch is gekomen. Een website zonder description-tag is gewoon niet compleet.

GeenStijl zoeken in Google

Meerdere fouten

Los van dit probleem zijn er meerdere, kleinere foutjes waar Google niet van houdt. De website is bijvoorbeeld XHTML invalide. Nu zijn er veel meer websites die dit hebben, Google zelf ook, maar toch is het altijd beter om een valide website te beheren. Ook zijn de URL’s niet netjes en duidelijk. Bijna elke titel wordt in de URL maar voor de helft herhaald, zodat Google in de link niet kan terugvinden wat de belangrijke woorden voor de pagina zijn. Tot slot is er nog het robots.txt-bestand dat ontbreekt.

Conclusie

Het is duidelijk dat de websitemakers meer aandacht hebben besteed aan het prachtige design, dan aan de optimalisatie voor zoekmachines. Maar zoals we in de inleiding al zeiden; GeenSEO heeft zoveel backlinks en aandacht van de oude media, zij komen wel aan hun duizenden bezoekers, ook zonder zoekmachines.

Gerelateerde artikelen