Affiliate marketing met PayPro

Affiliate marketing met PayPro

Categorie(ën): Website promotie

Affiliate marketingJe wordt wel eens gek van de standaard vormen van zoekmachine optimalisatie en website promotie. Vooral linkbuilding kun je echt even helemaal zat zijn. Dat komt omdat het allemaal zoveel tijd en energie kost. Gelukkig zijn er ook nieuwe, creatieve manieren om je website voor een keertje op een andere manier te promoten. Leg het werk dat je aan het doen bent even opzij en probeer eens wat anders. Een mogelijkheid is affiliate marketing. Met affiliate marketing combineer je het verdienen van geld met het promoten van je website. Ten minste, als je het slim doet. Affiliate marketing houdt in dat anderen voor jou een product verkopen, zodat zij een percentage van de opbrengst in ontvangst mogen nemen. Tenzij jij de affiliate bent natuurlijk, dan is het precies andersom. Maar omdat het op deze website gaat over site promotie, bespreken we niet hoe het is om affiliate te zijn, maar hoe het is om affiliates aan het werk te zetten.

Product

Allereerst heb je een eigen product nodig, want anders valt er niets te verkopen voor je toekomstige affiliates. Een product kan van alles zijn, zolang het maar mogelijk is om je website eraan te verbinden. Wat altijd goed werkt is een e-book. Schrijf een e-book over een relevant onderwerp voor jouw site en schrijf het e-book namens jouw site. Je kunt het e-book volplakken met linkjes en zo ontvang je naast geld ook een hele hoop bezoekers. En een e-book hoeft niet eens groot te zijn. Neem onze SEO Checklist bijvoorbeeld. Kort en bondig, maar ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Wanneer je schrijft over iets dat je boeit, is het makkelijk om een goed e-book te maken. Naast e-books zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden: een masterclass, een cursus, een echt boek. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Geld verdienen

Je kunt niet ontkennen dat het verdienen van geld een prachtige bijkomstigheid is wanneer je aan affiliate marketing doet. Je combineert twee prachtige dingen: bezoekers trekken en een zakcentje verdienen. Zorg ervoor dat je product het waard is om te kopen, dan zijn er meer affiliates die het willen promoten en wordt het al gauw een succes.

PayPro

Het is natuurlijk noodzakelijk om een platform te hebben waar je affiliates kunt vinden die voor jouw product aan de slag willen gaan. Dat platform is in Nederland PayPro. Op PayPro kun je jouw product gemakkelijk plaatsen. Toekomstige affiliates krijgen je product te zien en bepalen vervolgens hoe zij het beste geld kunnen verdienen aan dat product. Je hoeft zelf niets meer te doen, het wordt allemaal voor je gedaan. Zorg er wel voor dat de affiliate een riant bedrag krijgt, bijvoorbeeld 50% van de opbrengst per aankoop. Dan is de kans op een groot aantal affiliates direct veel groter.

Gerelateerde artikelen: